ROL - מדור אירועים - 22.03.2007
אנג'ל: קייטרינג שמיימי בליל הסדר / מערכת ROL
במקום לשבור את הראש לקראת ליל הסדר, השנה תנקו את הראש ותדהימו את בני המשפחה עם אוכל מלאכי של ממש... קייטרינג "אנג'ל" מציע תפריט עשיר וייחודי לכל אירוע, עם המון תבשילים בסגנון ביתי-מרוקאי, דגים, קינוחים ועוד. לקראת הפסח, תציע נעמי אנג'ל תפריט חג מיוחד. השנה, צאו מעבדות לחירות ותיהנו מפסח שמח וכשר!
אוכל טוב הוא, כידוע, לב ליבו של כל אירוע מוצלח. לפיכך, מי שמעוניין בחגיגה איכותית עם ארוחה שהיא לא רק טעימה אלא גם מיוחדת, צריך לבחור קייטרינג שיש לו משהו מיוחד להציע, שישאיר בלב זיכרון של חוויה בלתי נשכחת. וכעת, לקראת הפסח, צריך להתחיל לתכנן את ליל הסדר, שגם הוא אירוע שיכול להיות בלתי נשכח.
בשביל זה בדיוק קיים קייטרינג "אנג'ל", בבעלותה וניהולה של נעמי אנג'ל. ייחודו של "אנג'ל" הוא בתפריט הביתי-האותנטי, כמותו לא תמצאו במקום אחר: נעמי מציעה מגוון גדול של תבשילים אותנטיים מן המטבח המזרחי והמרוקאי, עם שדרוג אישי יצירתי משלה. תחת ידיה, מוציאה נעמי אין ספור מתכונים וטעמים מגוונים, כשהיא משלבת למעשה שירות של קייטרינג עם איכויות של גורמה ביתי מצד אחד, וקונדיטוריה מצד שני (עוד לא הזכרנו את המאפים והקינוחים המטריפים...).
לא לשווא קראה נעמי לקייטרינג שלה "אנג'ל אוכל שמלאכים אוכלים". לעתים קרובות באים אליה אנשים שהשתתפו באירועים שונים ומתחננים למתכון, שיוכל להחזיר להם את הטעם המלאכי הזה שעשה להם חגיגה של פעם בחיים...
ניתן להזמין תפריט חלבי או בשרי, ושתי האפשרויות כוללות שפע עצום של ממטבחה של נעמי, המתבלת את מאכליה בהרבה חום, אהבה ויחס אישי. בין השאר, תוכלו למצוא בתפריט עופות ממולאים בבשר אגוזים וצימוקים, דגים ממולאים, קוסקוס, כבש עם פירות יבשים, עוגיות, מרציפנים, מתוקים למיניהם ועוד. על בסיס יומי ניתן להזמין תבשילים ביתיים כמו דגים מרוקאיים, עוף עם ירקות, בשר וירקות ועוד. המחירים סבירים בהחלט ונעים בין 25-40 ¤ למנה (לא כולל תוספות). ניתן להזמין תבשילים ביתיים על בסיס יומי, או לחילופין אוכל לאירועים משפחתיים (עד 150 איש).
שפע של מנות, טעם של גן עדן, יחס אישי והמון אהבה... כשכל המרכיבים הללו מצטרפים להם יחדיו, במחירים סבירים מאוד, מה צריך יותר? אולי האירוע הוא רק תירוץ לטעום!
לקראת פסח ובמהלכו, תציע נעמי תפריט מיוחד לחג, שלא רק שהוא כשר לפסח, אלא גם מאוד יהודי מאכלים מבית אמא, מאפים בקמח מצות, מאכלים ממגוון העדות... והרבה הפתעות. סדר הפסח המשפחתי יהיה שמח במיוחד עם מאכלים כאלה ובחג הזה מומלץ מאוד להיעזר בשירותיה הטובים של נעמי ושל קייטרינג "אנג'ל אוכל שמלאכים אוכלים".
אנשים - 28/02/2006
לבה של אנג'ל / רואי פרסול
לפגישה בבית הקפה, הביאה נעמי עוגיות שאפתה. היא נולדה לפני 40 שנה בבית שאן לאבא סוחר ובעל מינימרקט ולאמא שעזרה לו בעסק.
"חשבתי מה אני יודעת לעשות הכי טוב. לבשל, ולהכין קינוחים ומתוקים. התחלתי לתת לחברות, לשלוח כמתנה. הרצון להיות עצמאית, לא להיות תלויה באף אחד ולדאוג לביתי, הוליד את "אנג'ל קייטרינג".
השתמשת בשם כסוג של גימיק?
אולי. בראש ובראשונה, זה השם שלי. לאחורנה הבנתי שאני מקצוענית ויכולה לקבל על זה כסף. ובחודשיים האחרונים אני עובדת בזה, מהבית, ורב הלקוחות מגיעים מפה לאוזן. השמועה רצה מהר. מה שיותר חשוב, ומראה שבסופו של דבר אי אפשר להסתפק בגימיק, זה שמבחן הטעימה עובד, וכל מי שטועם ומזמין אירוע, יוצא מרוצה ומעביר הלאה. אני מאמינה בעזרת השם, שהדרך אל הקייטרינג היא רק בתחילתה, והיא תמשיך ותתפתח כדי שאוכל לקיים את ביתי ובתי בכבוד".
הגענו לשלב הטעימות ונעמי, באמצע בית הקפה, פותחת שולחן. יש שם את השבקייה - עוגייה מבצק מטוגן, רשתיות מצופות בסירופ דבש ביתי, מעוטרות בשומשום, שבבי פיסטוק או סוכריות צבעוניות, וסוכריות קוקוס. אני לא מתנגד, טועם, וחייב לציין את טעמן המשובח. "זו עוגיית קוקוס עם דבש ביתי, ואגוזי קליפורניה" היא מעדכנת אותי."זה בעצם הבסיס של עוגיות הקוקוס ואני משדרגת אותם עם צימוקים, אגוזים ושוקולד".
איפה למדת את זה?
"אף פעם לא למדתי. אמי מעולם לא נתנה לי מתכון ואף פעם לא עזרתי לה במטבח. התחלתי לבשל לעצמי בגיל 25 והבנתי שאני טובה בזה."
ההתמחות של נעמי היא אוכל ומתוקים מזרחיים, אבל היא נשבעת שהיא יודעת לעשות הכל: מפרום, קוסקוס, דגים חריפים, ממולאים, כבש מבושל עם צימוקים ובצל, ופירות יבשים ממולאים בבשר כבש טחון.את הכל היא מכינה בשיטה הישנה: הולכת לשוק, ובוחרת את הירקות הטריים ואת הבשר הכי טוב בעצמה. האוכל גם כשר, עם הפרדה בין כלים ובין חלב לבשר.
"אני מזמינה לטעימות והבית שלי פתוח" היא מספרת. "הכי מצחיק שמישהי, מרוקאית בת 60, עשתה אצלי הזמנה. ובחרתי לעבוד מדרום תל אביב, משכונת יד אליהו, בגלל החמימות וגם בגלל ענין כלכלי. את הבית שהיה לשמעיה, בעלה ז"ל, ולאמא שלו ברמת אביב, שם גם נולד , מכרתי, ויכולתי לקנות דירה ביד אליהו ועוד נשאר לי כסף לחיות. עש לפני שנה, החברים היו באים אליי לאכול בחינם והיום הם מתוננים שהם צריכים לשלם על זה."
אנג'ל לוקחת את העניין ברצינות, מעלה בקרוב אתר אינטרנט, ומארגנת משלוחים ואספקה של שלל מתוקים מסורתיים לאירועי חינה. "אנשים אפילו מבקשים ממני לסדר את השולחן של האירוע, אז אני מגיעה לשם בעצמי".
והמחירים?
לפני כמה ימים, הייתה לי הזמנה של ארוחה מלאה ל- 15 אנשים, עם חמישה סוגי סלטים, מנה ראשונה, 2 סוגי בשר, תוספות וקינוחים, במאה שקלים לסועד".
נראה שמצאת את דרכך.
"המקום היחיד שבו אני מנקה את הראש ולא חושבת על דברים רעים, זה המטבח. אני מתה לנסוע למרוקו, רק כדי להביא תבלינים מיוחדים. אני מבקשת מכל חבר שנוסע למרוקו, להביא לי תבלינים, כמו זערפן ולאשוב, שאני לא יודעת איך קוראים לו בעברית."
ומה אומרים הטועמים?
הטועמת הראשית שלי היא הבת, כיום בת ארבע וגבוהה מאוד לגילה, מטר ועשרה. וזה אחרי שאמרו שתהיה גמדה. היא הולכת בעקבות האבא. היא גם לא בעייתית באוכל ויכולה לאכול כבש על הבוקר.
מעריב - 25/01/2006
כבר לא עזר כנגדו / רון לוין
15 שנה היתה נעמי אנג'ל אשתו של אסיר העולם הכי מפורסם במדינה. ואז הוא מת, חודשיים אחרי ששוחרר מהכלא, והיא נותרה בלי גב כלכלי. בלית ברירה היא התחילה לעשות את מה שהיא יודעת: לבשל. עכשיו היא עוברת לתחום הקולינרי ומבשלת אוכל ביתי
בכרטיס הביקור שלה כתוב: "אנג'ל, אוכל שמלאכים אוכלים". אבל את השם הזה, אנג'ל, שאותו היא מאמצת באהבה, היא קיבלה ממישהו שמלאכות דווקא לא כל-כך התקשרה אליו. ולמרות זאת, נעמי אנג'ל, מי שהיתה אשתו של אחד הרוצחים המפורסמים בארץ, אסיר העולם שמעיה אנג'ל, בכלל לא מהססת, ואת השם הזה, השנוי במחלוקת בחברה הישראלית, היא העניקה גם לקייטרינג שהיא פותחת בימים אלה ושהיא לבדה הקימה במטבח ביתה שבצפון תל אביב.
"אני חושבת שמעולם, גם כשחייתי לצדו של שמעיה, מעולם לא פגעה בי הסטיגמה", היא אומרת. "השאלה היא איך אדם מציג את עצמו. אני תמיד השווצתי בפני כולם שמעולם לא סבלתי מגזענות בגלל מוצאי או מסטיגמה בגלל שהייתי נשואה לעבריין. אני בראש ובראשונה נעמי, ונעמי יודעת לבשל אוכל מאוד טעים. אדרבה, אני חושבת שהשם אנג'ל רק יכול להיות גימיק".
לבושה בטרינינג אפור אופנתי, חפה מכל איפור, בשיער אסוף ובחיוך, היא בוחנת אותי ואומרת: "רואים שאתה לא כתב פלילי". ואז מוסיפה: "בוא נדבר קודם על האוכל שלי, כי זה הדבר שאני יודעת לעשות הכי טוב. את היתר נעשה בהמשך".
באיזה סגנון את מבשלת?
"אני מבשלת בישולים של בית, ברמה של גורמה. אני מכינה אוכל לאירועים כמו חינה שזה כולל עוגיות וריבות ביתיות, ואפשר להגיד שהיום, אחרי שהפכתי למקצועית, אני כבר מעבר לאוכל המזרחי.
בשנה האחרונה, כשהחלטתי להפוך את הבישול שלי לפרנסה, התחלתי לבשל לחברים, בלי כסף, רק כדי להתמקצע ולראות שאני מוכרת מוצר טוב. הזמנתי חברים מדי פעם ועשיתי משלוחים בחגים ללא תמורה. ורק בשבוע האחרון פתחתי את הקייטרינג תחת השם אנג' ל".
על שמעיה היא מדברת באהבה גדולה ובגעגועים. "שמעיה, שלא ידע לבשל שום דבר, ידע להחמיא לי על כל פירור אוכל. אפילו כשהייתי מכינה לו ביצת עין, הוא היה שופע מחמאות כאילו מי יודע מה הכנתי לו", היא מספרת בחיוך. גם אין לה שום צורך להתנצל על האהבה אליו. "אני מעולם לא הייתי קשורה לפשע", היא אומרת. "אהבתי את שמעיה נטו ואני חושבת שהצלחתי להביא אותו חצי דרך לעולם שלי. לצערי הוא נפטר ואף אחד לא יכול לדעת אם הייתי מצליחה לשקם אותו, אבל אני מאמינה שאם הוא היה חי, הוא היה בעולם שלי, מנותק לחלוטין מהפשע.
אז עוד כמה מילים על הקייטרינג שלכבודו התכנסנו?
"אני אבשל בבית שלי. אני מכינה אוכל עד לכמות של 150 איש, וגם רק למשפחה ממוצעת. אני מומחית בהכנת מזון לחינות מרוקאיות. המחירים שלי סבירים. זה יכול להיות עוף וירקות ב-20 שקל , או מנת כבש עם פירות יבשים ב-40 שקל . בינתיים זה עסק שרק התחיל ואני עובדת לבד, אבל בעזרת השם ברגע שייכנסו הזמנות גדולות, יש לי אפשרות לקחת עובדים".
התפריט שמציעה נעמי אנג'ל כולל קוסקוס, כבש בתנור, מבחר סלטים, דגים, ממולאים למיניהם, סיגרים ופסטלים ממולאים (בין היתר בכבד קצוץ) וגם עוגיות, מרציפנים ומתוקים למיניהם. "אני אוהבת לעשות הכל", היא מסכמת. "כל בוקר אני הולכת לשוק כי השירות שלי ללקוח מאוד אישי. אני לא עובדת על מאגרים. ברגע שמתקשר לקוח אני לוקחת הזמנה, ניגשת במיוחד בשבילו לשוק, קונה את המוצרים הכי טריים, מגיעה הביתה, עושה את הניקיון שלהם וכמובן הכשרה כי הכול כשר. וזהו, אני חייבת לחזור לעבודה ".
|