Time Out ישראל - 05.08.2014
דו קיום בצלחת: 10 מסעדות מומלצות ביפו / שירי כץ, שרון בן-דוד
הפקקים ליפו נעלמו, התורים בשיפודיות כאילו לא היו מעולם וערביי יפו מחכים שרק תחזרו לסימטאות יפו הריקות. ההמלצות שלנו
כל עיתונאי קולינריה מתחיל יודע שאין להתקשר למסעדנים בזמן סרוויס צהריים אחרי 11:00 בבוקר ולפני 16:00 אחר הצהריים. לכן, כשסאלח כורדי, השף והבעלים של מסעדת אל ג'מילה, הסכים לדבר איתנו בשעה 14:00 בצהריים ברור היה שמשהו לא כשורה. למשהו הזה קוראים "המצב", שלא מבדיל בין המסעדות בשדרות רוטשילד לבין המסעדות בשדרות ירושלים. "אנשים יוצאים פחות מהבית כי אין להם חשק לבלות", מספר כורדי, "זה מצער וכואב. בימי שישי, שהם הכי עמוסים אצלנו, יש בדרך כלל 150 איש, והשבוע היו בקושי 25. ביפו כולם חברים של כולם ולא נעים אחד מהשני. יש באוויר סוג של שתיקה רועמת, עד יעבור זעם".
סמיר מוטראן, הבעלים של ממתקי מוטראן ברחוב יפת, מחדד את הדברים: "מתחילת המלחמה תנועת הלקוחות ירדה ב?50 אחוז. ביום שישי, כשאמרו שתהיה הפוגה, בבוקר באמת הייתה קצת תנועה ואחר כך שוב יום כיפור. גם אלה שכבר באים קונים פחות. אחרי שהמלחמה תיפסק אני נותן לאנשים שבוע ימים עד שיחזרו לרחוב. כולם נחנקו בבית ורק מחפשים איך לברוח החוצה".
סיור על אופניים ברחובות יפו מוכיח שהעיר באמת התרוקנה: אין את מי למרפק בסמטאות שוק הפשפשים, נעלמו התורים לשיפודיות, ואין מכוניות שאפשר לצפור לכיוונן בעצבנות ברחוב קדם בשבת בצהריים. בקיצור, זה הזמן הנכון להגיע ליפו ולחזור מחוזקים במסבחה או בכנאפה מתוקה מתוקה.
קפה רוז'ט
בקפה רוז'ט בכיכר השעון, בתוך המבנה העתיק של בית הסאראיה, שומרים על מראה אירופי מעונב. בתפריט שלו מתחבאות כמה פנינים ערביות כבר בארוחת הבוקר. דוגמה למנה מקומית חזקה היא מוסחאן עוף רצועות עוף עם ירקות מוקפצים, בצל וסומאק האפויים בתנור ומוגשים על פיתה לבנונית (57 ש"ח).
לצפייה בכתבה המקורית לחצו כאן
עכבר העיר - 16.12.2014
קפה רוז'ט: כבוד ללבנט / צבי גילת
קפה רוז'ט שנפתח ביפו מצליח להחזיר את הכבוד שנגזל מן הלבנט
המונח "לבנט" הוא ביסודו מונח המתאר אזור גיאוגרפי תרבותי. ישראל (פלסטין), סוריה, לבנון, שייכים ללבנט. גם אזורים אחרים מאגן הים התיכון, כמו קפריסין, טורקיה - ויש אומרים אף איטליה - שייכים ללבנט. מתי התחילה להתלוות נימה של גנאי למונח הזה? כנראה בימי המנדט הבריטי.
כל העותמנים האלה, עם התרבוש המצחיק על הראש, עם העצלנות והתחמנות הילדותית שלהם, היו בשבילם "לבנטינים". גם אבותינו המייסדים מפולניה ורוסיה ראו בלבנט משהו מגונה ונחות, מעין מחלה מידבקת, תערובת של דלקת עיניים וזבובים. כל מה שעמד בניגוד לתרבות האירופית ה"גבוהה" שאליה רצו להשתייך (הם הרי באו מהלבנט של אירופה), זו שעם הישגיה נמנות שתי מלחמות עולם שנוהלו ללא כל עצלות, ביעילות ובתכליתיות. תנו לי, במחילה, להיות קצת יותר לבנטיני.
הקפה של רוז'ט חינאווי ביפו מנסה להחזיר ללבנט מקצת מהדרו. מין יפו נחום-גוטמנית רגועה, פחות קודחת, פחות אידיאולוגית, שמנסה לקלוט קצת בריזה לעת ערב על ספלון קפה שנמזג באיטיות מפינג'ן, ולשכוח איפה אנחנו חיים. הקפה-מסעדה שלה הזכיר לי כמה מקומות כאלה, שאותם אפשר למצוא עדיין באיסטנבול או בקהיר. רצפת שיש לבנה-אפורה, תקרה גבוהה, מאוורר תקרה, אולי איזה דקל ותיק להשלמת התפאורה היגעה והמתנמנמת.
חינאווי עיצבה את המקום שלה ברוח מודרנית. הקירות והתקרה צבועים ירוק-בקבוק, התאורה רכה, מעקה המרפסת אבן כורכר, הפסקול ניו-אייג' ורמז לג'אז. מילא. צלצול מגדל השעון יזכיר לנו שצריך להרים את התחת מהכסא הנוח ולהתנהל בעצלתיים בחזרה הביתה. עד אז נתענג על מה שמציע התפריט: כריכי ביצה או חביתה, לבנה, זיתים, גבינת עיזים או רוסטביף (14-37 שקל), סלטים חתוכים דק דק (גם כן באזור ה-30 שקל) ועוד כמה מנות מהגזרה הצמחונית, לעיקריות:
חציל בלאדי, קלוי, מג'דרה, תבשיל קינואה עם פטריות פורטובלו (תמהני אם הפחה התורכי היה מאשר להכניס מונחים כאלה לתפריט) ומועג'נאת - מבחר של מאפים קטנים, מלוחים, עם מילוי של זיתי קלמטה וגבינה מלוחה.
תמהתי. אני, פרימיטיבי שכמוני - בשבילי מסעדה היא מקום שאוכלים בו בשר עם תוספות.
סח לי המלצר בתגובה שיש להם מנה של סביח'ה (39 שקל), משהו מבשר עגל טחון, שאינה רשומה בתפריט. ביקשתי לשוחח איתה מיד. הגיעה צלחת רחבה, עם ששה מאפים עגולים, מעין פיתות דקות ופריכות, ועליהן בשר עגל קצוץ, מעורב בבצל מטוגן עם צנוברים, ואליהן נלוותה צלוחית סלט קצוץ דק. הטבח לא חסך בלימון טרי. היה זה מעדן נחמד שבלסתי ברעבתנות, בקצב מהיר ובלתי מתאים בעליל לקצב המזרח, כמו לבנטיני שחושש משואה. היה לי טעים, ועדיין נותרתי רעב, לפיכך דגמתי את המועג'נאת. בלשוננו היינו קראים להם בוריקיטס. כל מאפה אפשר לחסל בביס, ולהתענג על טעמו.
קינחתי בפינג'אן קפה ערבי עם הל, ונהניתי מהרוח הקלילה והקרירה שברחבת הכניסה (שם אפשר לעשן). הונדה חולפת, ובה בן תשחורת מקומי שהפעיל את הדיסק בפול ווליום כדי להודיע לכולם שהוא יודע לנהוג, הזכירה לי שללבנט יש גם צדדים אחרים.
השורה התחתונה
תפאורה: לבנטינית, במובן הטוב של המילה
סביב השולחן: אפנדים, בעיקר מהדור הצעיר המודרני
שירות: נעים מאוד
חיוך: חביב ושומר דיסטנס
שירותים: נקיים, נוחים, עם כיור אישי
חניה: בשפע בסמטאות הסמוכות
נגישות לנכים: נוחה
שורה תחתונה: זה יותר קפה ממסעדה, אבל תענוג לשבת שם כך או כך.
לצפייה בכתבה המקורית לחצו כאן
nana 10 - אוכל ורק אוכל - 09.06.2011
שביל הקפה קפה רוג'ט / מאמר מערכת
הוא משמש כנקודת מפגש בין תל אביב המודרנית ליפו המסורתית ובין האוכל המקומי הישראלי והמטעמים הלבנוניים. דו קיום וקפוצ'ינו נפגשים ברוג'ט
בתי קפה רבים מרשתים את הארץ מצפון ועד דרום. בכל שבוע נביא לכם המלצה לבית קפה ייחודי ומעניין, לעיתים בערים מרכזיות, לעיתים בפריפריות, כדי שבפעם הבאה שתתרחקו מהמרכז (שלכם) תדעו איפה הכי כדאי לכם לשבת לשתות קפה או לנשנש משהו.
קפה רוג'ט, יפו
מרחק מתל אביב: 0 ק"מ
נעים להכיר: בית הקפה, בכיכר השעון שביפו, הוא קפה עם אג'נדה חברתית של דו קיום, המשמש כנקודת מפגש בין תל אביב המודרנית ליפו המסורתית והאותנטית בשילוב קלאסיקה איטלקית. הקפה הממוקם בבניין לשימור עם עבר מפואר ועתיד תרבותי מציג תפריט עשיר בטעמים וניחוחות מהמטבח הלבנוני המסורתי עם נגיעות עכשויות באופן ההגשה והעיצוב. במקום תמצאו מגוון מנות עם טוויסט ישראלי המשלבות רבדים רבים של מטבחים ערביים מקומיים.
הפנים שמאחורי הקפה: רוז'ט חינאווי, מבעלי חברת חינאווי ג'ורג' משקאות, דמות מרכזית ביפו ,אישה רבת פעלים ופעילה חברתית, מגשימה חלום ישן ופותחת בית קפה. מזה שנים עוסקת רוז'ט בפעילות עניפה לקידום דו קיום בין נשים מכל הדתות והמגזרים כשבית הקפה נולד על מנת לתת במה נוחה ונעימה לאותו שיח ודו קיום. רוז'ט מביאה עימה לקפה את המטבח הלבנוני המסורתי עם שלל מטעמים ביתיים.
מי יושב במעגל: הקפה לא מתאפיין באוכלוסיה ספציפית או ממוקדת. ברוג'ט יושבים לקוחות קבועים, עוברי אורך, מבוגרים וצעירים, תיירים שבאים להנות מיפו העתיקה ואנשי יפו על כל גווניהם.
מה נשמע: בזמן הישיבה בקפה תוכלו להנות מבריזה נעימה המגיעה מהים כשברקע תשמעו מוסיקה מגוונת המתמקדת בעיקר בסגנונות הפופ והג'אז.
אוכל קדימה אוכל: הקפה של רוז'ט מציג תפריט עשיר בטעמים וניחוחות מהמטבח הלבנוני המסורתי עם נגיעות מודרניות באופן ההגשה והעיצוב. במטבח נרקחות מנות בטעמים לא קונבנציונאליים, אשר משתלבים בתפריט שכולו טעמים, צבעים, וריחות מהמטבח הלבנוני, תוך שימת דגש על טריות ואיכות חומרי הגלם. עוד תמצאו מטעמים כמו ממולאים, עלי גפן, מסח'ן ירקות וחלומי, מועג'נאט (צלחת מאפים מלוחים וממולאים), פטריות פורטובלו וסומק על פיתה לבנונית ועוד.
קפה קפה: במקום מגוון משקאות אספרסו כמו מקיאטו, אספרסו, לאטה או קפה או-לה כמו גם קפה ערבי מבושל עם הל.
תרצו משהו מתוק: רוג'ט תפנק אתכם במגוון מנות מתוקות כמו בבקה במגוון טעמים - גזר, קינמון, שוקו שקד או פרג (21 ש"ח), ליילי ביירות שהיא עוגת סולת עם שכבת שמנת מתוקה ופיסטוקים מסוכרים טחונים (28 ש"ח), שערות קדאיף במילוי ריקוטה, אגוזי מלך, שקדים פיסטוק, סוכר וקינמון, פילו במילוי קרם חמאה פיסטוק, משמש, פירורי שטרויזל וסוכר קינמון (34 ש"ח) או עוגת סולת מתוקה על בסיס מתכון סודי (15 ש"ח).
מועדון ארוחת הבוקר: בראנץ' לבנוני עיז'ה המכיל חביתת ירק עם קישואים ועשבי תיבול או בטטה אובייד - ביצים מקושקשות עם קוביות תפוחי אדמה ופטרוזיליה מוגש עם סלט קצוץ, חמאה, ריבה, זיתים, סלט חצילים ועגבניות, לבנה, טחינה ירוקה, טבולה, לחם ומיץ טבעי (57 ש"ח). ארוחת לחמה אובייד - בשר טחון עם ביצים טריות, לחם הבית, ירקות חתוכים ומטבל עגבניה (54 ש"ח). כריכים בלחם דגנים כפרי דוגמאת כריך לבנה (אגוזים, בצל ירוק, בצל לבן ושום), ממרח זיתים שחורים, מלפפון ועגבנייה ( 24 ש"ח) או טוסט עם גבינה ערבית, פסטו ועגבניה (ג'בנה בלדייה 34 ש"ח). ארוחות הבוקר של רוג'ט מוגשות בכל ימות השבוע משעה 07:00 ועד 13:00 ובשישי - שבת עד השעה 16:00.
כמה נשלם: ארוחת בוקר תעלה לכם בין 31 ש"ח ועד 96 ש"ח בעבור ארוחת בוקר זוגית. מחירה של מנת ממולאים הוא 52 ש"ח ובעבור מנת סנייה קבב - קבב לבנוני בקרם טחינה עם תפו"א וסלט בייבי תשלמו 57 ש"ח. קפה בין 8 ל-17 ש"ח.
בד"צ: בית הקפה לא כשר
תנו לחיות לחיות: בית הקפה ידידותי לבעלי חיים.
אז איפה ומתי נפגשים: מרזוק ועזר 2 בית הסראייה, כיכר השעון, יפו, תל אביב.
ראשון - שישי: 7:00 - אחרון הלקוחות.
שבת: 9:00 - אחרון הלקוחות.
תשמרו על קשר: 03-6828923
לצפייה בכתבה המקורית לחצו כאן
ואללה! אוכל - 22.12.2008
קפה של שלום / רותם דרוב
רוז'ט חינאווי פתחה בכיכר השעון ביפו בית קפה שמגיש מאכלים מהמטבח הערבי, תפריט יינון כמיטב המסורת המשפחתית וגם שאיפה לדו קיום
הפיתוח של יפו לא משאיר את היזמים מאחור. עוד ועוד מקומות אופנתיים נפתחים ולאחרונה מצטרף אליהם גם "הקפה של רוז'ט". רוז'ט חינאווי, הבעלים, היא נצר לשושלת המפוארת של משפחת חינאווי היפואית. אלמנתו של ג'ורג' חינוואי וביחד עם האחים של בעלה ובניה היא בעלת רשת המשקאות החריפים wine&more.
"הקפה של רוז'ט" ממוקם בכיכר השעון ולא במקרה, חנות המשקאות הראשונה של המשפחה נמצאת מצידה השני של הכיכר כבר עשרות שנים: "הכל התחיל במקרה" מספרת רוז'ט "היינו מזמינים אנשים לטעימות יין בחנות המשקאות, ויין טוב מתלווה לצד אוכל טוב, קייטרינג שהזמנו כדי שילווה את טעימות היין לא עשה את העבודה על הצד הטוב ביותר, ובשנת 2004 התחלתי להגיש את התבשילים שלי מהמטבח הערבי, עלי גפן מגולגלים, ממולאים שונים ומאפים מלוחים. פתאום ראיתי שטועמי היין באים לא רק בשביל היין אלא גם בשביל לטעום מהמאכלים שהייתי מבשלת וככה נדבק לי חיידק האירוח".
במבנה בו שוכן "הקפה של רוז'ט" יפתח בקרוב המרכז לתרבות טורקיה, בעבר היה כאן בית המושל העותומני. רוז'ט היא חברה בפורום למען דו קיום יהודי-ערבי והיא מזמינה את כולם לנהל דיאלוג פורה: "מאורעות 2000 עדיין מהדהדות בתוכי, קריאות המוות לערבים של היהודים לצד ההתפרעויות של הציבור הערבי העכירו את שלוות רוחי. אני מאמינה שצריך לזכור את העבר, אבל צריך לשים אותו בצד ולהסתכל על חצי הכוס המלאה, אנחנו לא יכולים להמשיך לזכור אחד לשני את הרע שעשינו, אלא לדבר אחד עם השני".
מי שיזדמן לקפה של רוז'ט יוכל לטעום צלחת מאפים מלוחים במילוי זיתים, פרמז'ן וזעתר או תרד ובצל אשר יוגשו עם יוגורט במחיר של 35 שקל. יש גם ממולאים שונים כמו פלפל עם חומוס ואורז, וקישואים עם שקדים וצנוברים במחיר של 39 שקל, ומסח'ן גבינת חלומי עם ירקות וסומק מוקפצים במחבת ומוגשים על גבי פיתה לבנונית וסלט אורגולה ב-45 שקל וגם בראנץ' לבנוני עם עז'ייה שהיא חביתת ירק ב-52 שקל. במתוקים המיוחדים אפשר לטעום 'לילות ביירות' עוגת סולת עם שמנת פיסטוק ומי סוכר ב-28 שקל.
כיאה לאימפריית משקאות מגישים אצל רוז'ט גם תפריט יין שעתיד להתרחב בהמשך, ורוז'ט מבטיחה לשמור על מחירים הגיוניים "אני יכולה להרשות לעצמי, העיקר שאנשים יבואו ליהנות מכוס יין במחיר הגיוני, לא כמו שגובים במקומות אחרים" ואכן אפשר למצוא בתפריט היין יינות מבעבעים שונים במחיר של 92 שקל לבקבוק ו-25 שקל לכוס. בקבוק של עמק האלה סובניון בלאן ב-108 שקל או קיאנטי אילציוני 2006 במחיר ב-98 שקל.
קפה רוז'ט רחוב מרזוק ועזר 2 יפו. טלפון 03/6828923 שעות פתיחה : א'-ו' 07:00-24:00 ש' 09:00-24:00
לצפייה בכתבה המקורית לחצו כאן
|