חאלד עדווי היא בין מסעדה ערבית מסורתית לשיפודייה, מאלו שמיתגו מחדש את חוויית האכילה בתחנות דלק כמהנה וראויה. כעת, הדור הצעיר של המוסד החיפאי שולח זרוע מחוץ לעיר
חאלד עדווי החל את דרכו בעולם המסעדות כנער צעיר. כבר בגיל 14 הוא היה שוטף כלים במסעדה החיפאית "שימי ועלי", וכמו שקורה לא פעם שוטף הכלים החל לוטש עיניים לסירים וביקש להתמקצע. בהמשך הפך עדווי לטבח, לימים - ניהל את המטבח ועם השנים (אי שם בשנות התשעים) הוא קו?דם לניהול המסעדה. לבסוף השלים את המעגל והיה לבעלים היחיד שלה. בעקבות כך, שונה שם המסעדה מ"שימי ועלי" כך שתיקרא על שמו, ובכך המסעדה שהפכה למעשה את חאלד עדווי למי שהיה להיות הוא.
שנים חלפו ומסעדת חאלד עדווי הפכה לשם דבר, כלומר למוסד שכל חיפאי שמכבד את עצמו מכיר ובתוך כך גם תחנת הדלק בנווה שאנן הפכה למקום שמגיעים אליו במיוחד, במקום עוד תחנת עצירה (ותדלוק) על הדרך. בין המנות שהתפרסמו במקום בולטת מנת העוף עדווי, המורכבת מחצי עוף מפורק ומחולק על הגריל ברוטב שום, וכמובן: החומוס, השפע המבלבל של הסלטים (ביניהם ג'רג'יר, פטוש, טבולה וכרובית בטחינה) והשיפודים.
לפני שנתיים מת חאלד עדווי עצמו, מותיר אחריו ארבעה בנים ואת המסעדה הנושאת את שמו. הבנים לבית עדווי, מודעים למפעל החיים של אביהם, שהפך משוטף כלים צעיר לבעלים של מסעדה היו נחושים להמשיך את העסק המשפחתי. הם 'מזרימים דם חדש' למסעדה אך בכל זאת נאמנים לשורשים. ואיך זה בא לידי ביטוי? לפני חמישה חודשים החליטו הבנים לעשות צעד משמעותי לצאת מחיפה ולפתוח מקום שאינו ממוקם בתחנת דלק. המחשבה קרמה עור וגידים בסניף חדש של המסעדה, הפעם ברמת טבעון. גם בסניף זה הם מתכוונים לשמור על אופי המקום המקורי, קרי מסעדה על טהרת המטבח הערבי המסורתי. אדהם עדווי, אחד הבנים, מספר כי הרעיון הוא "ליצור משהו חדש אבל כזה שעדיין נאמן למקור, גם במנות וגם באווירה", כשגם במקום החדש הכל נרקח כדי "להגיש את הדבר האמיתי, את מה שכולם מכירים ואוהבים".
בתפריט החדש מוצאים כמובן גם את מנת הדגל העוף עדווי (60 שקלים), כמו גם פלטות מסלטים רבים ומגוונים (35 שקלים לסועד או 25 שקלים לסועד בהזמנת מנה עיקרית), על החומוס, הטחינה, הירקות והעלים. בנוסף, תמצאו גם מנות שונות המבוססות שיפודים (סביב ה-55 שקלים), סטייק פרגית (60 שקלים), צלעות כבש (90 שקלים), מיקס פירות ים זוגי שיש בו שרימפס, קלמרי, ראשי קלמרי ומולים בשום ולימון (170 שקלים) ודגים בתנור או מטוגנים (85 שקלים). אפשר למצוא גם תבשילים מסורתיים מתחלפים: מהמנסף, מנת האורז עם התבלינים, הבשר, השקדים והצנוברים, דרך הסינייה בעגבניות או בטחינה ומנות נוספות כמג'דרה, פריקה, מוסקה, אורז ובמיה. מיותר לציין שהארוחה לא תהיה שלמה, לא בתחנת הדלק בחיפה ולא בכיכר זובידאת ברמת טבעון אם לא תקנחו אותה גם עם קפה, תה, בקלאווה, מלאבי, כנאפה ובוואריה. חמדולילה.
לצפייה בכתבה המקורית לחצו כאן
