וואלה! - 26.4.18
הקרקס הגיע: ביסטרו חדש נפתח בפלורנטין / רעות סהר
עם דם ירושלמי בעורקים ותפריט שמשתנה בכל ערב, נראה שהולך להיות שמח במקום החדש שנפתח בשכונת פלורנטין.
אין באמת הגדרה לאוכל ירושלמי, אבל יש לה לקולינריה הירושלמית אופי מיוחד משלה, ניואנסים קטנים שאפשר להבחין בהם בצלחת. מין נובו קוויזין ירושלמי שהתפתח במסעדות היותר קלאסיות ואחר כך ירד לעם, למסעדות הצעירות החדשות ואפילו לדוכני השוק. את הטאץ' הירושלמי המיוחד הזה תוכלו למצוא מעתה גם בתל אביב. קרקס, ביסטרו פלורנטיני עם מטבח שף, פרי יצירתם של דניאל לוי ואיתן גסטוירט, ירושלמים בורן אנד רייזד, שפעלו במגוון מסעדות וברים בבירה (צ'אקרה, מנג'ארה, בוילר, ביר גארדן) ועכשיו הגיעו לתל אביב לקדש כמה צלחות.
היכן שפעלה מסעדת שניצל ביר בשדרות וושינגטון, פתחו לפני כחודש השניים את קרקס, עם בר במפלס העליון ומטבח פתוח שאפשר לראות בו את כל ההתרחשות.
התפריט מתחלף מדי יום, "כל לילה לפני שאנחנו הולכים לישון אנחנו מחליטים מה יהיה למחרת", מספר לוי, "הטריות היא החשובה ביותר, המנות מתחלפות אבל הטריות נשארת". גם לוי וגם גסטרויט מגיעים מבתים שבהם בישלו אוכל מגוון, "בישול צרפתי ומרוקאי, ואפילו אוכל אמריקאי" אומר לוי, "אנחנו מביאים את הפיוז'ן הזה לקרקס, אנחנו מתעסקים בהכל, מאוכל טבעוני ועד דגים, פירות ים ובשר".
כאמור, לא תמצאו בקרקס תפריט שדומה לאתמול, כל יום הוא יום חדש עם מנות מסוגננות אבל פשוטות כמו כרובית מטוגנת עם שום ולימון על טחינה ירוקה (42 שקלים); סלט של שקדי עגל צרובים עם עשבים כמו נענע ופטרוזיליה, בצל ירוק, צ'יפס סלק, פלפל חריך וויניגרט פטל (58 שקלים); סביצ'ה מארץ הפלאות- טרטר דניס עם קילופי מלפפון, חמוצים, ציזיקי כוסברה ולימון קונפי (52 שקלים); כריך אווזי הבר עם חזה אווז, חסה אייסברג, צנוניות, צ'טני אננס וצי'לי ומוגש עם צ'יפס (62 שקלים); לזניה פירות ים עם שרימפס וקלמרי, בשמל ועגבניות, מוגש עם סלט אייסברג (68 שקלים); פונדו ירוקים של ברוקולי ושעועית בחמאה ופרמזן (54 שקלים) ועוד.
"היה חשוב לנו לשמור על מחירים נורמטיביים", מוסיף לוי, "אנחנו רוצים להגיש אוכל צבעוני ואיכותי אבל להישאר במחירים הפלורנטיניים בטווח של 30-90 שקלים". יש בקרקס גם עסקיות צהריים של עיקרית וראשונה במחיר העיקרית, ולוי וגסטרויט מתכננים להביא שפים אורחים, לקיים הופעות מוזיקליות ולעשות ערבי תרבות, "כך שכל אחד יוכל לבוא לכאן פעמיים, שלוש בשבוע ולחוות דברים חדשים ולא רק אוכל", מוסיף לוי. קרקס מזרימה דם ירושלמי בעורקים של פלורנטין, זאת תופעה ששווה לבדוק אותה.
Ynet - 15.4.18
מסעדה לשגב ושלוש קצביות: 25 מקומות חדשים ברחבי הארץ / לין לוי
Kirkas
ביסטרו חדש שנפתח בלב שכונת פלורנטין שנע על הרצף של פיוז'ן ו"פרי סטייל". התפריט במקום משתנה על בסיס יומי, ומציע מנות יצירתיות וצבעוניות שכוללות בשר, דגים, פירות ים וגם מנות טבעוניות.
בין המנות הקבועות שתוכלו למצוא בתפריט: סביצ'ה Wonderland צבעונית במיוחד שכוללת דג דניס עם ירקות מוחמצים; צזיקי כוסברה עם לימון קונפי וירקות טריים קצוצים (52 שקלים); וסלט שקדי עגל עם המון עלים ירוקים, פטל וצ'יפס סלק קריספי (58 שקלים). בין המנות שמתחלפות בהתאם להיצע של השוק תמצאו, למשל, קוקי סאן ז'אק על פירה של גזר סגול. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקית, הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית וכוס יין או כוס בירה ב-20 שקלים.
מי שעומדים מאחורי המקום הזה הם שני חברים ירושלמים יוצאי מסעדת "צ'אקרה" - דניאל לוי ואיתן גסווירד (שאף היה אחד הבעלים של המסעדה בעבר), שמנסים להביא לשכונה את הוויב הירושלמי שחסר להם בתל אביב - "מלצרים לא אפתיים שמכירים את הלקוחות לפי השמות, אווירה קלילה אך לא היפסטרית ומקום שפשוט כיף לשבת בו". אנחנו בעד.
Time Out - 26.3.18
הקרקס מגיע לעיר: ביסטרו חדש בתל אביב ליוצאי צ'אקרה הירושלמית / שירי כץ
יוצאי המסעדה המיתולוגית מירושלים פתחו את קרקס בפלורנטין. בתפריט: מנות יצירתיות בסגנון פריסטייל וחיזוקים טבעוניים לתושבי השכונה.
המסעדנים והטבחים דניאל לוי ואיתן גסטוירט, בוגרי מפעלות מסעדת צ'אקרה הירושלמית פתחו ביסטרו קטן ויצירתי בפלורנטין, במקום שבו פעל השניצל ביר. גסטוירט, שהחל את דרכו במסעדת אדום, עוד מוסד ירושלמי ידוע, עזב את הבירה לטובת תל אביב לפני למעלה משנה, אך בחר להתחיל את דרכו בעיר בעבודה במוסד קולינרי יציב, ולכן עבד במשך שנה בקפה נואר, עד שלמד להכיר את תל אביב ולחבב את שכונת פלורנטין (ובצדק).
הקרקס צנוע ושמח למראה, ובמרכזו ההשקעה הקולינרית הגבוהה. התפריט כאן יצירתי, משלב דגים, פירות ים ואווזים, ולוי מגדיר אותו כביסטרו פיוז'ן, למרות שנכון יותר להגדיר אותו כפריסטייל. בין המנות: סלט שקדי עגל שמכיל המון ירוקים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה ובצל ירוק), שקדי עגל צרובים, צ'ילי חריף, וינגרט חומץ פטל וצ'יפס סלק קריספי (58 ש"ח), המוגש גם במהדורה טבעונית (מכיוון שהשותפים הבינו היטב מה אופי השכונה הטבעונית ביותר בעולם) לצד מנות טבעוניות נוספות; מנה נוספת נקראת סביצ'ה וונדרלאנד והיא מכילה דג דניס עם ירקות מוחמצים וצזיקי כוסברה, לימון קונפי, וירקות טריים קצוצים. (52 ש"ח). קרקס פלורנטין הנה הוא בא וזה הולך להיות טעים. אחרי ליל הסדר יהיה פתוח כבר משעות הצהרים.
|